Tuzla Turşucu
Tuzla Turşucu toptan perakende fiyatları ve iletişim bilgileri nedir? Günümüzde de eskiden olduğu gibi sofralarımızın vazgeçilmezi, yemeklere çok güzel uyan yiyeceklerden biri olan turşular kış aylarında hazırlanır ve sonraki aylarda da yemeklerin yanında tüketimi yapılır. Kış hazırlığı denildiğinde de ilk akla gelenlerden biri de turşulardır.
Turşu kurma, çeşitli sebze ile meyvelerin salamura adı verilen asitli ve tuzlu çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesine denmektedir. Turşu yapımında filmlere bile konu olan limon mu sirke mi kullanılmalı sorusu çoğu kişinin aklını karıştıran bir soru gibi gözüküyor. Ayrıca günümüzde birçok yiyecek çeşidinin turşusu yapılabilmektedir.
Geniş mutfak lezzetine sahip olan Osmanlı mutfağının turşu çeşitlerine bakacak olursak; hıyar turşusu, âdi hıyar turşusu, turşu-yı mahlût, çağla turşusudur. Mayalı lahana turşusu, havuç turşusu, biber turşusu, urus turşusu, pancar turşusu, kabak turşusu, balık turşusu, üzüm turşusu, şalgam turşusu şeklinde sıralama yapabiliriz.
Tuzla Turşucu Tavsiye
Turşuların lezzeti kadar faydası da bulunmaktadır. Evlerde yapılan doğal fermante gıdalar probiyotik açısından zengindirler ve bu gıdaları tüketmek de bozulan bağırsak duvarının hem onarılmasını hem de güçlendirilmesini sağlar.
Turşu yapımında sıkı dokulu gıdaların kullanılması daha güzel bir tercih olacaktır. Turşusu yapılabilen gıdaları listeleyecek olursak; salatalık, lahana, biber, yeşil domates, yaban eriği, acur, pancar, ayva ve elma şeklinde sıralayabiliriz. Turşunun bu kadar tercih edilmesine karşın Toptan turşucu talebini karşılamak üzere de farklı farklı turşucu işletmeleri kurulmuştur.
İlçede bilinen Tuzla turşucu işletmelerinin sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır ve bu turşucularda Tuzla ilçesinin farklı bölgelerinde işletme hayatlarına devam etmektedir. Tuzla Turşucu toptan perakende fiyatı satışı yapan yerler nerededir? Tuzla turşucuları sabah saat 8.00 ya da 10.00 gibi genelde işletmelerini açmaktadırlar. Akşam işletmelerini kapatma saatleri ise genelde saat 8.30 ve 22.00 gibi olmaktadır.
Tuzla Turşucu Yorumlar
Turşu yapılırken yapılan kaba, ek olarak defne yaprağı, çekilmemiş karabiber, limon, sarımsak, dere otu, maydanoz gibi malzemeler de konmalı. Aroma vermeleri açısından sıklıkla konulmakta ve kullanımları tercih edilmektedir. Tüm bu turşu yapım aşamalarıyla uğraşmak istemiyorsanız turşuculardan turşu almak sizin için en iyi çözüm olacaktır.
“Turşuları taze ve doğal. Çok lezzetli. Herkese tavsiye ederim. Hijyen açısından çok memnun kaldım.”, “Gerçekten taze turşuları ve samimi esnaflığı var. Tuzla için çok iyi bir mekan. Teşekkürler.”, “Turşular oldukça lezizdi. Özellikle lahana Toptan turşusu.” tarzı yorumlar alan Tuzla turşucuları müşterilerinden beğeni ve tavsiye edici yorumlar almaya devam ediyorlar.
Tuzla turşucuları turşularının lezzetli olmasına ek olarak dikkat ettikleri çok önemli bir nokta da hijyenik olmaktır. Hijyen içerisinde turşularını üretip, hijyen içerisinde müşterilerine sunulur. Tuzla turşucu işletmeleri yorumlara ek olarak müşterilerinden puanlandırma olarak da genellikle beş veya beşe yakın puanlandırmalar almışlardır.
Tuzla Gazetesi Reklam iletişim