Lazer Destekli implant Nedir?
Lazer Destekli implant Nedir? Çene içerisinde diş eksikliği olan kişilerin, eksik olan dişlerinin yerine diş koydurması işlemine implant denmektedir. Bu tedavi eksik dişlerin yerine diş koymak için uygulanan en iyi alternatiftir. İmplant ise titanyum vida şeklinde olup, diş içerisine konmaktadır. Hem uzun süreli kullanım, hem de daha sağılıklı bir dişlere sahip olmak için yapılması gereken en uygun olan tedavidir. Fakat insanlar implant yaptırmaktan korkmaktadırlar. Cerrahi bir işlem olması sebebi ile eksik olan dişlerin yerine bu güvenilir tedavi yöntemini korkularından dolayı yaptırmamaktadırlar. Korkularından dolayı implant yaptırmayan kişilerin damaklarında ileride yaralar oluşmakta ve acı içerisinde kalarak, yemek yiyememe durumunu ile karşılaşmaktadırlar.
Bu gibi sıkıntılı durumlar ile karşılaşmamak için, güvenilir ve minimum ağrı ile implant yaptırmanız gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesi ile beraber diş hekimlerinin yapmış olduğu implant tedavisi, oldukça ilerlemiş ve lazer destekli şekilde ve dikiş olmadan yapılmaya başlanmıştır. Bu işlem diğer dikişli implant tedavisine göre bilgisayar ortamında görülerek yapılmakta ve oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Son zamanlarda ise sıkça duyulan lazer destekli implant nedir? sorusunun ne olduğu ve nasıl yapıldığı merak edilmektedir.
Bu güvenilir tedavinin yapılışı ise son derece basit ve kolaydır. Lazer destekli implant yaptırmak isteyen hastaların sayısı ise son zamanlarda oldukça artmaktadır. Güvenilir olmasının yanı sıra, fiyatlarının da uygun olması insanların lazer destekli implant yaptırmasına talebi arttırmaktadır. Lazer destekli implantı yapan uzman diş hekimleri, hastalarına güvence vermektedirler. Uzun bir süre kullanabileceğiniz lazer destekli implant, ileri de sizlere ekstra bir masraf ve akabinde sorun çıkarmamaktadır.
Lazer Destekli implant Nasıl Yapılmaktadır?
Lazer destekli implant nasıl yapılmaktadır? sorusuna ise uzman diş hekimleri şu şekilde cevap vermektedirler. Öncelikle lazer destekli implant yapılmadan önce ağız içerisinde eksik olan bir veya bir kaç tane bölge tespit edilmektedir. Bu bölgenin tespit edilmesi ise, bilgisayarlı tomogrofi ile olmaktadır. Bilgisayarlı diş tomogrofisinin diğer tomografiden farkı ise, çene içerisinde bulunan tüm bölgeyi kesitler halinde vermesidir. Bu şekilde diş hekimleri lazer destekli implant yapılacak yeri daha iyi tespit etmektedir. İmplant yapılacak olan çenedeki kemikler bu şekilde daha iyi görülür ve implantın kemiğin olduğu yere gelmemesi sağlanır. Bu durum ise hastayı ağrıdan kurtarır. Lazer destekli implant yapan hekimler ise özellikle bu diş tomografisine dikkat etmektedirler.
Uzman hekimler mutlaka hastanın çene yapısını, bu şekilde görmekte ve hangi ebatlardaki implantın geleceğine karar vermektedirler. Daha sonra ise, yapılacak olan implantın boyutunun ve ebatının analizi yapılmaktadır ve ona göre yapılması gerektiğine hekim karar vermektedir. Çünkü yapılacak olan implant boyları aynı değildir ve kişiden kişiye çene kemiğinin uygunluğuna göre değişmektedir. Kişinin ağız içerisine gelecek gerçek implant tedavisi başlamadan önce bu durum, hekimler tarafından bilgisayar ortamında yapılır ve nasıl bir sonuç alınacağı görülür.
Bu işlem bilgisayar ortamında yapıldıktan sonra, hasta çağrılır ve hekimler tarafından şablon halinde çıkartılmış olan bu durum, hastanın ağzı içerisinde denenir. Daha sonra ağız içerisine koyulan bu şablona implantın geleceği şekilde nokta şeklinde işaretler konur. Daha sonra ise tek tek implantlar bu bölgelere monte edilmektedir. Kemiğin durumuna göre ise aynı gün içerisinde kişinin ağzına geçici diş konulmakta ve günlük yaşantısına devam etmesi sağlanmaktadır.
Lazer Destekli implant Özellikleri Nelerdir?
Farklı bir implant çeşidi olan ve diğer implant tedavilerine göre daha fazla özelliklere ve avantajlara sahip olan lazer destekli implant, kişinin günlük yaşamına ağrısız ve acısız şekilde daha hızlı şekilde dönmesini sağlamaktadır.
Lazer destekli implant özellikleri ise şu şekildedir.
- İmplant çeşitleri içerisinde uygulanan en mükemmel bir yöntemdir.
- Diğer implant tedavilerine göre kişinin ağzı içerisinde herhangi bir dikiş izi olmamaktadır.
- Planlı ve programlı şekilde kolay uygulanmaktadır.
- İleride ise olabilecek süprizlerin bu implant tedavisi ile önüne geçilmesi ve herhangi bir süprizin yaşanmamasıdır.
Lazer destekli ve dikişsiz şekilde yapılan bu implant tedavisinin başarı oranı ise oldukça yüksektir. %99 gibi başarı oranına sahip olan bu yöntem, sizlerin hem daha güzel, hem de sağlıklı bir dişlere sahip olmanızı sağlamaktadır.
Özellikle ülkemizde lazer destekli implant tedavisini uygulayan hekimler, işlerinde oldukça uzman kişilerdir. Son zamanlarda da yurtdışından çok sayıda kişi, ülkemize lazer destekli implant için gelmekte ve memnun bir şekilde ülkemizden ayrılmaktadırlar. Bilgisayar üzerinden önceden tespit edilen ve daha sonra kişinin çene içerisine koyulan lazer destekli implantın bir tanesinin süresi yaklaşık olarak, 5 dakika gibi kısa süre içerisinde olmaktadır.
Lazer Destekli implant Ne Zaman Yapılmaz?
Lazer destekli implant tedavisi ile ağızlarına diş koydurmak isteyen hastalara diş hekimleri, bazı durumlarda bu işlemi yapmamaktadırlar. Bu durumlar ortadan kalktıktan sonra ise tedavi sürece başlamaktadır. Öncelikle çene içerisine yapılacak olan lazer destekli implant tedavisi sırasında, dişlerinizde iltihap olmaması gerekmektedir. Eğer damaklarınızda apse veya benzeri mikrop bulunursa, bu durum gerekli olan antibiyotik ve ilaçlar ile giderilmektedir. Lazer destekli implant tedavisini yapacak olan diş hekimi, bu gibi durumlarda hastalarına iltihabın geçmesi için tedavi yöntemleri uygulamaktadır. Gerekli olan tedavi süreci bittikten ve implant yapılmasına sorun oluşturan nedenin ortadan kalkması ise, lazer destekli implant tedavisine başlama sürecini hızlandırmaktadır.
Dikkatinizi çekebilir; Diş ağrısı neden olur?