Her Bilgisayarda Olması Gereken Ücretsiz Programlar

Her Bilgisayarda Olması Gereken Ücretsiz Programlar

Her Bilgisayarda Olması Gereken Ücretsiz Programlar

Her Bilgisayarda Olması Gereken Ücretsiz Programlar Nelerdir? Bilgisayar alırken en çok dikkat ettiklerimiz arasında içinde kaç tane ve hangi programlar olduğudur. Bu programları beğeniriz ve bilgisayarı ona göre alamaya karar veririz. Ancak değişen çağ ve teknoloji sayesinde gün geçtikçe yeni sürümler ve yeni programlar çıkarmaya devam ediyoruz. Bu devam ediş bizi de ister istemez içine sürüklüyor. Gün geçtikçe daha yüksek sürüme ve programlara ihtiyaç duyuyoruz. Bazen bu programlar çok pahalıya kaça biliyor bizlere. Ancak işin özünü bilirsek hiç para ödemeden de ihtiyacımız olan programları elde edebiliriz. Nasıl mı? Cevabı yazımızda.

Bilgisayarınızda Olmazsa Olmaz Programlar

  • Ninite; yazılımları sorunsuz ve hızlı bir şekilde indirmeye yarar.
  • Google Chrome; açık kaynaklı arama butonu.
  • Google Drive; ek bilgi depolama alanı.
  • Steam; ücretsiz kaliteli oyun oynama ve depolama yeri.
  • Lounchy; nereye kayıtlı olduğu bilinmeyen dosyayı hemen bulma.
  • Audacity; sesleri kontrol ve düzenleme yeri.

 

Ninite

Yazılım ve programları anında indirebileceğiniz harika bir yer diyebiliriz. Türü play stora benzeyen Ninite bilgisayarınızda eksik olan ve ya ihtiyaç duyduğunuz herhangi bir yazılımı sizin önünüze ücretsiz olarak getiriyor. Ninite sayesinde programlar daha hızlı ve güvenli bir şekilde bilgisayarınıza yüklenir. Ninite sizin yerinize indirmek istediğiniz yazılım ve ya programın güvenliğini araştırıyor ve ondan sonra sizin hizmetinize sunuyor.

Google Chrome

Google’ın ürettiği işinize her zaman yarayacak bir arama yeri.  Google PC’ nin en çok kullanılan arama motorları programlarından birisidir. Çünkü internet üzerinden neyi araştırmak istiyorsak halk diliyle “ Google amca “ ya sorarız. Chrome’ da internetin ve Googlen’ın özelliklerini daha hızlı bir şekilde size sunan bir program özelliği taşır. Bu özelliğiyle artık daha hızlı ve güvenli bir arama sağlayabilirsiniz.

Google Drive

Biz buna bilgisayar içinde bilgisayar diyoruz. Çünkü drive sayesinde bilgisayarınızın kullanım alanı dolmuyor. 15GB ücretsiz kullanım alanı sağlayan Driveyle saklamak istediğiniz dosyalarınızı burada depolayabiliyorsunuz. Ancak daha fazla GB istediğinizde ek ücret ödemeniz gerekir. Drive’ yüklediğiniz dosyalarınızdan sonra bilgisayarınız ilk aldığınız gün gibi boşalabiliyor. Bu durumda daha hızlı bir PC’ ye ulaşmış oluyorsunuz.

Steam

Oyun tutkunlarının vazgeçilmezi olabilecek bir uygulama diyebiliriz. Bazen oyun esnasında yanlış ve güvenli olmayan uygulamalardan oyun indirmeye çalışırız. Ancak bu çoğu zaman virüs ulaşımına hatta veri hırsızlığına bile neden olabiliyor. Bu nedenle Steam size güvenli oyun indirme alanı sunuyor. Bununla birlikte indirdiğiniz oyunları ücretsiz elde edebiliyorsunuz.

Lounchy

Masasını dağınık görmeye tahammül edemeyenleriniz vardır. Nasılda hiçbir şey bulunmaz. Birde bunu sanal âlem olan PC’ nizde yaptığınızı düşünün. Tüm dosyalar her yerde ve hangisi nerede bilmiyorsunuz. İşte burada sizin yerinize Lounchy o dosyanın yerini biliyor. Tek yapmanız gereken tüm dosyaları Lounchy içinde toplamak ve aradığınız dosyanın ismini bir tıkla bulmak olacaktır.

Audacity

Bu uygulamayla birlikte istediğiniz sesleri kaydetme fırsatını elde edebileceksiniz. Ücretsiz ses kayıt programları içinde en iyisi diyebiliriz. Bu programla istediğiniz sesleri düzenleyip, birleştirerek kendinize özgü bir müzik elde edebilirsiniz. Audacity’ in kendine özel ses efektleri de bulunmaktadır.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık