Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Kalp Krizini Tetikleyen Besinler Nelerdir

Kalp Krizini Tetikleyen Besinler Nelerdir
Kalp Krizini Tetikleyen Besinler Nelerdir
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Kalp Krizini Tetikleyen Besinler Nelerdir

Kalp Krizini Tetikleyen Besinler Nelerdir? Kalbe kan akışının aniden engellemesi sonucu meydana gelen kalp krizi, zamanında önlem alınmazsa hayati tehlike oluşturan ciddi hastalıklardan bir tanesidir. Özellikle ileri yaşlarda görülen ve yaşamı tehdit eden kalp krizinden nasıl korunabiliriz. Kalp krizini tetikleyen besinler ve faktörler nelerdir, konu başlıklarına değinmeden önce kalp krizi neden olur konusunda bilgi verelim.

Kalp Krizi Neden Olur

Aslında kalp krizine neden olan faktörler ve etkenlerin başında koroner kalp hastalığı gelmektedir. Koroner arterler tıkanması sonucu kalp krizi gibi bir hastalık ortaya çıkar. Koroner arterleri tıkayan madde ise kolesterol birikintileri olmaktadır. 0 halde kalp krizine neden olan koroner arterlerin tıkanmaması için kötü kolesterolü yükseltecek besinlerden uzak durmanızın burada önemi büyüktür. Çünkü kolesterol vücudun ve bazı iç organlarını işlevini sürdürmesi açısından hayati bir önem taşımaktadır. İnsan vücudunda iyi kolesterol ve kötü kolesterol olmak üzere iki tür kolesterol vardır. Her ikisinin çok yüksek olması da çok düşük olması da hayati önem taşır. Özellikle kötü kolesterol değeri olması gereken değerden çok fazla yüksek olursa zararlıdır. Sağlıksız ya da kolesterole yol açan bir besin tüketilirse karaciğerde yapılan ve parçalanan yüksek kolesterole neden olur. Bu durumda kalp sağlığı için oldukça tehlikeli bir durumdur.

Peki Kalbi Korumak İçin Hangi Besinler Tüketilmeli

Kalp sağlığını korumak için çok fazla doymuş yağ içeren besinler tüketmeniz halinde karaciğerin kolesterolü kullanım şekli değişmeye başlar.  Bu nedenle beslenme düzeninizde sağlıklı besinler koymaya özen gösterin. Beslenme ve uzmanları ve kalp damar cerrahları kalp krizinden korunmak için uzak durmanız gereken besinleri şu şekilde sıralanmıştır;

  • Kek, puding, bisküvi, beyaz çikolata ve şekerleme gibi atıştırmalıklar kalp krizini tetikleyen besinlerin başında gelir.
  • Pasta, börek, poğaça, kurabiye ve benzeri hamur işleri. Her ne kadar ev yapımı türlerini yeseniz de hamur işleri ağır olduğundan dolayı hem kilo almanız hem de kalp krizine neden olmaktadır. Kalp krizinin nedenleri arasında yer alan obeziteyi önlemek için bilhassa yediklerinize dikkat etmeniz çok önemlidir.
  • Kebap, hamburger, sosis, pastırma gibi yağlı etler ve bunlardan yapılan besinleri sınırlı olarak tüketmelisiniz.
  • Palm yağı ve margarinde de mümkün olduğunca uzak durmanız gerekir.
  • Hurma yağı, Hindistan cevizi kreması ve Hindistan cevizinin kendisini aşırı tüketimi kalp krizini tetiklemektedir.
  • Krem peynir yoğurt ve kremadan da uzak durmanız gerekir.

Doymuş Yağ Oranına Bakmayı İhmal Etmeyin

Yiyecekleri alırken paketlerini üzerinde yer alan doymuş yağ oranını incelemeyi ihmal etmeyin. Doymuş yağ oranı yüksek olan besinleri tüketmemeye ya da az tüketmeye, mümkün olduğunca daha çok doymamış yağ içeren besinler yemeye özen gösterin. Mutlaka kalbi koruyan besinler yemeye özen gösterin.

Kalbi Koruyan Besinler

Birçoğunuzu peki kalbi koruyan besinler hangisi der, gibi olduğunu duyar gibiyiz. Kalp sağlığı hayati açıdan çok büyük öneme sahiptir. Kalp krizi sonucunda birçok hastalık meydana gelmesi söz konusudur. Bu nedenle kalbi korumanın başında beslenme şekli çok önemlidir. Doymamış yağ içeren besinler kalp dostudur. Sebze ve meyveler, kuru baklagiller balık ve deniz ürünleri, zeytinyağı, keten tohumu kalp dostu yiyecekler arasında yer alır. Bir de fazla kilolardan korunmak için tüm bu yiyecekleri sınırlı sayıda az olarak tüketmeli ve bol bol spor ya da yürüyüş yapmalısınız. Diyabet hastalığı obezite, gibi sağlık sorunları ile alkol ve sigara da kalp sağlığını bozan zararlı alışkanlıklar arasında yer almaktadır.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
Concept Gayrimenkul Danışmanlık
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir
Hipotermi Nedir neden olur

Yorum Yap