Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Emlak

En Çok Kullanılan Mimari Stiller

En Çok Kullanılan Mimari Stiller
En Çok Kullanılan Mimari Stiller
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

En Çok Kullanılan Mimari Stiller

En Çok Kullanılan Mimari Stiller nelerdir? Mimari stiller ve tarzlar her kişinin zevkine göre değişir. Her kez farklı tarzları evinde, iş yerinde farklı renk ve çizgilerle yansıtmaya çalışır. Mimari stiller denilince o kadar çok stil var ki hepsi birbirinden harika, hepsinin verdiği his farklıdır. Modern, Çağdaş, Minimal, Endüstriyel, İskandinav ve daha fazlası var. Şimdi kısa kısa bu tarzlara göz atalım.

  • Modern İç Mimari

modern iç mimari,genellikle düz ve net çizgilere sahiptir. Düz ve klasik renkler, cam, metal ve çelik aksesuarların kullanıldığı bir stildir. Modern iç mimarinin diğer bir tanımı da zarafet ve sadeliktir. Mekan tasarımı yapılırken kullanılan Tuzla ofis büro mobilyaları ve aksesuarlar dahil her şey sadelikten yanadır.

  • Çağdaş İç Mimari

Çağdaş iç mimari, Bol ışık, rahat, dağınık ve sade ortamlar çağdaş sitilin tanımıdır. Kullanılan mobilyalar genellikle düz ve oymasızdır. Kullanılan koltukların ayakları yüksek ve görünür biçimde olmalıdır. Ve olmazsa olmaz dekoratif kırlentler ise karışık çizgilerden ve canlı renklerden oluşmalıdır.

Siyah ve beyaz hatta pastel renkler çağdaş stilinin belirli seçenekleridir. Esas can alıcı renkler ise kullanılacak olan objelerde tercih edilir.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Modern stil ile çağdaş stil birbirinden farklı olan stillerdir kesinlikle karıştırılmamalıdır. Bu stil uygulanması kolay ve çok ta kullanışlıdır.

  • Minimalist İç Mimari

Minimalist İç Mimari, modern iç mimariye benzeyen sade ve düzenli mekanlar oluşturmak için kullanılır. Aşırı süsleme ve fazla dekorasyon ürünü yoktur. Dekorasyon için birkaç minik obje kullanılabilir. Bu duvara asılmış tek büyük bir resim veya köşede büyük bir vazo olabilir.

Mekanda oldukça minimalist ve pratik mobilyalar göze çarpar. Çağdaş ve modern tarzda da olduğu gibi minimalist stilde de sadelik ön plandadır.

Kullanılan renkler genellikle beyazlar, griler ve bej renkleridir. Renk tonları nude tonlarla yumuşatılmış soğuk ya da sıcak gri gibi yumuşak doğal tonlardan oluşur.

  • Endüstriyel İç Mimari

Endüstriyel İç Mimari, bir depodan ya da çatı katından ilham alınarak tasarlanabilir. Bu stilde genellikle ham malzemeler,çıplak duvarlar, çoğunlukla ahşap malzemeler ve tuğla duvarlar görmek mümkün. Endüstriyel tasarım genellikle eski bir dükkanın, deponun veya çatı katındaki boş bir alanın yenilenmiş ve modernize edilmiş bir halidir.

Eskitilmiş ahşaplar, tavandan sarkan uzun belkide zincirli metal aydınlatmalar, seyrek kullanılmış mobilyalar, oldukça yüksek tavanlar, kullanılır.

Renkler genellikle açık parlak ve koyu renkler ile kombine ederek kullanılır. Otantik bir endüstriyel tarz yakalamak için gri tonlarını ve beyaz rengi karıştırarak çalışabilirsiniz.

2023

  • İskandinav İç Mimari

İskandinav İç Mimari, son zamanlarda oldukça popüler bir hale gelerek dünyanın çoğu yerinde felsefesi ile uygulanmaya başladı. Doğal eşyalar, sadeliği ve renk uyumu ile diğer içi mimari tarzlarıda etkilemeyi başarmıştır.

En Çok Kullanılan Mimari Stiller içinde İskandinav tarzının ortaya çıkmasındaki en büyük etkilerden bir tanesi uzun saatler süren kış ayları ve az süreli faydalanılan ışık olmuştur.

Kullanılan mobilyaları seçerken doğal ve organik malzemeler önemli yer tutar. Tasarımcıların ve mekanlarını tasarlamak isteyenlerin unutmaması gerekenler ise iskandinav mekan tasarımı atmosferini yakalamak için mutlaka doğal unsurlar kullanmalısınız.

  • Bohem İç Mimari

Bohem İç Mimari, bu aralar oldukça popüler olan bir mekan tarzıdır. Bohem mekanları, eski mobilyalar, eski tarz aydınlatma armatürleri, dünyadan esinlenilmiş olan bazı tekstil ürünleri.

Size geçmişi yaşatabilecek yastıklar, kırlentler, kilimler, bit pazarından alınmış objeler, seyahatlerden toplanmış çeşitli kaynaklar mekanda sergilenir. Bohem tarzı biraz dağınık bir tarzdır, sevdiğiniz herşeyi karıştırarak kullanabilirsiniz.

  • Rustik İç Mimari

Rustik İç Mimari, doğal ve işlenmemiş ahşap, taş gibi unsurların kullanılmasıyla doğadan ilham alınarak ortaya çıkan bir stildir. Rustik tarz doğal dokuları, sade ve toprak renkleri yanında organik sıcaklığı yansıtır.

Tarzın ayırt edici özellikleri arasında ahşaplar, odunlar, kütükler, taşlar çokça kullanılmaktadır.

  • Deri ve süet malzemeler
  • Kalaylanmış veya patine metaller
  • Paslanmış metaller ve ferforjeler
  • Taş, kaya ve betonlar
  • Çeşitli bahçe ürünleri
  • Ağaç dalları, ahşap zemin ve mobilyalar.

Rustik mekanlarda geçmişle bağlantı kurmamanıza imkan yok sizi öyle derinlere götürür ki çıkmak istemeyebilirsiniz.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap