Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Ter Kokusu Neden Olur

Ter Kokusu Neden Olur
Ter Kokusu Neden Olur öneriler
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Ter Kokusu Neden Olur?

Ter Kokusu Neden Olur? Ter vücudun doğal işleyişi içinde var olan fizyolojik bir durumdur. Kadın, erkek, yaşlı, genç, çocuk herkes az ya da çok terler. Bazılarının ter kokusu daha ağır kokar. Ağır kokan ter kokusunu ise pek çok nedeni olabilir. Yenilen ağır gıdalar, sarımsak soğan gibi besinlerin fazla tüketilmesi, sık sık duş alınmaması, cildin yağlı olması, yağlı ciltler de genel olarak ağır kokulu ter oluşabilir. Günlük hayatı olumsuz etkileyen ter kokusu, giydiğiniz elbiselere de sinerek hem kötü koku oluşturur hem de kötü bir görüntüye neden olur. Açık renkli kıyafetlerde ter izi daha çok belli olur. Çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen ağır ter Kokusunu önlemenin hem doğal hem de tıbbi pek çok yolu bulunur.

Ter Kokusu Neden OlurTer Kokusunu Önlemenin Yolları

Metabolizması düzgün çalışan her birey terler. Vücudumuzda pek çok zararlı toksin bulunur. Bu zararlı toksinler kimi zaman idrarla, kimi zaman terle veya başka bir yolla vücuttan atılır. Terleme sıcak havalarda daha sık meydana gelir. Aynı zamanda düzensiz ve sağlıksız beslenen, kişisel bakımına önem vermeyen kişilerin teri daha ağır kokar. Ağır ter kokusunu önlemenin yolları arasından bazıları ise şunlardır;

• Bebek pudrası: Koltuk altındaki nemi azaltarak bakteri oluşumunu önüne geçer. Aynı zamanda sıcakların fazla olduğu dönemlerde koltuk altında oluşan pişiğe karşı etkilidir. En çok terleyen bölgelerinizi öncelikle ıslak temiz bir bezle silip daha sonra pudra sürebilirsiniz.

• Sirke: Sirkenin bakteri oluşumunu engelleyici bir özelliği bulunur. Bundan dolayı banyo sonrasında koltuk altınıza bir pamuk yardımıyla uygulayarak bakteri oluşumunun ve kötü koku oluşumunun önüne geçebilirsiniz.

• Biberiye: Kurutulmuş yarım çay bardağı biberiyeyi 4 bardak suda demleyiniz. Demlediğiniz çayı süzerek bir kabın içine alınız. Banyodan hemen önce koltuk altınıza bir pamuk yardımıyla bu suyu uygulayıp daha sonra banyo yapınız. Ancak bitkilerin alerji durumu yüksektir. Bu yüzden önce teninizde deneyip kızarıklık olup olmadığına dikkat ediniz.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık

• Limon kürü: Limonun antiseptik gücünden faydalanabilirsiniz. Bunun için bir limonu iyice sıkın. Daha sonra banyodan 15 dakika önce koltuk altınıza pamukla sürerek bekleyin. Daha sonra ılık bir duş alın. Limon hem bakterilerin oluşumunu önler hem de kararan koltuk altınızın renginin açılmasına yardımcı olur.

• Limon ve kabartma tozu kürü: Limon ve kabartma tozunu macun haline gelene kadar karıştırıp banyo öncesi koltuk altınıza uygulayın. On dakika bekledikten sonra duş alın. Bu kür kötü koku oluşumunun önüne geçecektir.

• Yaz veya kış sık sık duş almaya ve kişisel hijyeninize önem gösterin. Kullandığınız bakım ürünlerinin cilt tipinize uygun olmasına dikkat edin.

• Vücudunuz kir ve terli iken asla parfüm, deodorant, roll-on kullanmayın. Bunların vücut yeterince temiz değilken kullanılması bakteri oluşumunu olumsuz etkiler ve kötü koku oluşumuna sebep olur.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap