SMOTHİE TARİFLERİ

SMOTHİE TARİFLERİ

SMOTHİE TARİFLERİ

SMOTHİE TARİFLERİ; Yaz aylarında sık sık tükettiğimiz, soğuk soğuk içimizi serinleten bol meyveli smothie tarifleri kim istemez ki… Besleyiciliği en yüksek olan, dilerseniz ara öğünlerde bile kullanabileceğiniz doyurucu smothie tarifleri…

SERİNLETEN ŞEFTALİ SMOTHİE

Malzemeler :
– Önceden dondurulmuş şeftali  dilimleri
– Dondurulmuş kayısı dilimleri
– Bir bardak kefir
➤   Bütün malzemeleri koyup blenderdan geçirelim. Dilerseniz yanında kuru kayısı tüketebileceğiniz bir ara öğün.

TROPİK SMOTHİE 

– 2 dilim ananas
– 1 adet tam muz
– Yarım mango
– 1/3 su bardağı portakal suyu
– Yarım misket limon
➤   Bütün meyvelerimizi dilimleyelim. Buzluğa atalım en az 1 saat bekletelim. Donduktan sonra blenderdan geçirelim. Dilerseniz üstüne bir dilim limon ile süsleyebilirsiniz. Yaz aylarınızın vazgeçilmezi olacak bir tarif.

DOMATESLİ SMOTHİE

– 2 adet büyük domates
– 200 ml soğuk su
– Dilediğiniz kadar buz
➤   Domatesleri soymadan blender yardımı ile homojenleştirin. Soğuk suyunuzu ve buzları ekleyip iyice çalkalayarak tüketebilirsiniz. Hem kalorisi düşük hem de sağlıklı bir ara öğün olarak tüketilebilir.

KAVUN SMOTHİE

– 3 dilim kavun
– 1/2 bardak yoğurt
– 1 tatlı kaşığı limon suyu
– 1 tatlı kaşığı bal
– 4 , 5 adet küp buz
➤   Sıcaktan bunaldığımızda hem kalori almamak hem de lezzetli bir şeyler içmek istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Bütün malzemeleri sırası ile blenderdan geçirelim. Buzları en üste ekleyip içelim.

YAĞ YAKAN YEŞİLÇAYLI SMOTHİE

– 300 ml soğuk demlenmiş yeşil çay
– 2 dilim ananas
– 2 dilim avakado
– Taze hindistan cevizi bir parça
– Yarım limon suyu
– 1 salatalık
– 1 tutam maydanoz
– 1 tutam süslemek için nane
➤   Nane hariç bütün malzemeleri blenderdan geçirin. Harika bir lezzeti olacak tercihe göre buz ekleyebilirsiniz. Nane ile süsledikten sonra tüketebilirsiniz.

FRAMBUAZLI SMOTHİE

– 1 bardak donmuş frambuaz
– Yarım bardak hindistan cevizi sütü
– 3 kaşık ev yoğurdu
➤   Bütün malzemeleri blendera ekleyelim. İçmeye doyamayacağınız harika bir lezzete sahip bu smothieden vazgeçemeyeceksiniz.

MUZ & YABAN MERSİNİ SMOTHİE

– 1 bardak badem sütü ya da yağsız süt
– 1 bardak dondurulmuş yaban mersini
– 1 olgun muz
– 1 silme kaşığı ev yapımı fındık ezmesi
➤   Yaban mersini antioksidean özelliği ve şeker dengeleme özelliği taşır. Muz ile birleştiğinde mineral bakımından çok zengin bir içecek haline geliyor. Spor sonrası gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Uzun süre tok tutucu özelliği vardır.
Bütün malzemeleri blenderdan geçirin ve soğuk şekilde tüketin.

MANGO SMOTHİE 

– 1 bardak donmuş dilimlenmiş mango
– Yarım adet muz
– 1 çay kaşığı zerdeçal
– 1 çay kaşığı tarçın
– Yarım çay bardağı badem sütü ( yoksa yağsız sütte tercih edebilirsiniz)
➤    Bütün malzemeleri blenderdan geçirip, çubuk tarçın ile süsleyerek tüketebilirsiniz. Oldukça sağlıklı ve besleyici bir tarif. Hem şekerinizi dengeleyecektir, hem de kalorisi oldukça düşüktür. Rahatlıkla ara öğünlerinizde tercih edebilirsiniz.

KARADUT & PEYNİR SMOTHİE

 

– 100 gram labne

– 2 kaşık süzme yoğurt

-1 kaşık bal

– 1 kase karadut

➤ Bütün malzemeleri sırasıyla blenderlayalım. Üzerine bir kaç adet karadut koyarak afiyetle içelim.

 

AFİYET OLSUN…

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık