Evde Etsiz çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Evde Etsiz çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Evde Etsiz çiğ Köfte Nasıl Yapılır

Evde Etsiz çiğ Köfte Nasıl Yapılır; Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en sevilen lezzetlerinden birisi olan çiğ köfte ülkemizde ve dünyadan 7’den 7’e herkesin severek ve beğenerek tükettiği  tatlar arasında yer alıyor. Etli çiğ köfte ve etsiz çiğ köfte olarak iki farklı türde yapılsa da aslında orijinal çiğ köfte etli olup, marifetli eller tarafından uzun uğraşlar sonucu yapılıyor.  Artık dışarıda hazır olarak satın aldığınız çiğ köfte bile etsiz olarak yapılsa da yine de herkesin evde yapmaya cesaret edemediği  bu lezzet tüketiminde  sınır tanımıyor. Usta elleri yaklaşık iki saat boyunca hiç durmadan yoğurduğu  çiğ köfteyi evinizde denemeye cesaretinizi varsa işte size evde çiğ köfte tarifi…

Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı esmer bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı isot
  • 3,5 çorba kaşığı toz biber
  • 3,5 çorba kaşığı domates çorbası
  • 6 çorba kaşığı  nar ekşisi
  • Çay kaşığı tuz
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 tane limon suyu
  • Yarım demet maydanoz
  • İki diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ

Çiğ Köfte Yapılışı

  • Vermiş olduğumuz evde çiğ köfte tarifimizi etsiz çiğ köfte tarifidir. Amam çok lezzetli ve hazır satılanlardan çok da sağlıklıdır. Kendi emeğinizle kendi mutfağınızda yaptığınız bu tarifi bütün sevdiklerinize doyasıya yedirebilirsiniz. Çiğ köfte ustaların her zaman  elini le  yoğurmayı tercih ediyor. Özellikle etli çiğ köftenin hiç durmadan  hızlı bir şekilde  saatlerce yoğurması gerekiyor. Çünkü çiğ köftenin eti yoğurdukça isot’un acısı ve elin ısısı  ile pişiyor. Şimdi gelelim etsiz çiğ köfte tarifi yapım aşamalarına….
  • 3 su bardağı esmer bulguru çiğ köfte yoğurma tepsisinin içine alın ve üzerine iki su bardağı sıcak suyu ilave edip, üzerini kapatarak 15 dakika demlemeye bırakın
  • Bulgur demlenirken bir adet kuru soğanın kabuklarını soyun ve robottan çektirerek suyunu sıkın
  • Daha sonra isotu bir kâseye koyup üzerine sıcak su ilave edip 10 dakika beklemeye bırakın
  • Bulgurunuzu kabardıktan sonra mutfak robotunuzun içerisine alın.
  • Daha  sonra ıslanmış isotu, robottan çektirdiğiniz kuru soğanı zeytinyağını, nar ekşisini, kırmızı biberi toz biberi, domates salçasını sırası ile ekleyin ve her bir malzeme ekledikten sonra 10 dakika robotta çektirin.
  • Daha sonra yoğurma kabına alıp 15 -20 dakika kadar da elinizde yoğurup şekillendirin.
  • Eğer mutfak robotunuz yoksa, çiğ köfte yoğurma tepsisinin içerisinde tüm malzemeleri teker teker ekleyip yoğurarak çiğ köftenizi hazırlayabilirsiniz. Bazı kimseler elle yoğurulan çiğ köftenin daha lezzetli olacağını düşündüğü için saatler boyu elinde yoğurmayı tercih ediyor
  • Etki çiğ köfte yaparsanız da hiç durmadan yaklaşık 2 saat boyunca elinizde yoğurmanız ve eti elinizin ısısı kıvamına getirmeniz gerekir.
  • Hazırladığınız çiğ köfteleri bol marul maydanoz ve limonla servis yapabilirsiniz.

 

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık