Doğal Antibiyotik Kuşburnu
Doğal Antibiyotik Kuşburnu. Kış aylarının vazgeçilmezi ve güçlü bir antibiyotik kaynağı olan kuşburnunun faydaları saymakla bitmiyor. Doğal antibiyotik değerinde olan kuşburnu, sağlıktan, hastalıktan, güzelliğe kadar birçok yerde faydası vardır. Peki faydaları nelerdir? Kuşburnu çayı nasıl yapılır? Mermelatı nasıl yapılır? Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl yapılır?
İçerdiği C vitamini sayesinde kuşburnu bağışıklık sistemini güçlendirerek kışın oluşabilecek grip, nezle, boğaz ağrısı gibi hastalıların önüne geçiyor.
Demir eksikliği yüzünden oluşan kansızlığa iyi gelir.
Yapısında bulundurduğu C, A, B, E, K vitaminleri ve likopen gibi maddeler bağışıklığı güçlendirir ve kolay hastalanmayı önler.
Her mevsim yetişen ve ülkemizde de bolca bulunan kuşburnu kansere bir ilaç tedavisi görür ve aynı zamanda oluşabilecek yeni kanser hücrelerinin önüne geçer.
Zengin bir bitki olan kuşburnu Hemoroid yani basur gibi hastalığı iyileştirir. Düzenli bir şekilde tüketildiği zaman kabızlığı önlüyor ve sindirimi kolaylaştırıyor.
Kanda kötü kolesterol içinde bir şifa kaynağıdır. Kötü kolesterol seviyesini düşürüp, iyi kolesterol seviyesini yükselterek vücudu kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor.
Her açıdan zengin bir bitkisel kaynak olan kuşburnu farklı şekillerde tüketilebiliyor. Çayı, marmelatı, ve çekirdeğiyle her şekilde kullanılabilen bir zengin besin takviyesidir.
Kuşburnu çayı nasıl yapılır?
Kuşburnu Çayının Faydaları Nelerdir? Yarım litre suyun içine iki yemek kaşığı kurutulmuş kuşburnu veya kuşburnu ezmesi ekleyip daha sonra 10 veya 15 dakika kaynatarak hazırlayabilirsiniz farklı aromalar içermesini istiyorsanız nane veya ebegümeci ekleyebilirsiniz. Demlendikten sonra çay tüketilmeye hazır.
Kuşburnu marmelatı nasıl yapılır?
Farklı şekillerde tüketilebilen kuşburnunun marmelatı biraz zahmetli bir iştir. Öncelikle miktarı isteğe bağlı olarak kuşburnunu ocağın üzerinde su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Kuşburnu kaynadıktan ve yumuşadıktan sonra altına bir tencere koyarak süzgeç ve el yardımıyla kuşburnunu eziyoruz. İyice ezdikten sonra elde edilen marmelatı tekrar içinde diken olmasın diye süzgeçten geçiriyoruz. Elde edilen marmelatı tekrar bir tencereye koyarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan ve köpüğü alındıktan sonra isteğe, damak tadımıza bağlı olarak şeker ekliyoruz ve daha sonra kaynayan kuşburnunu soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kuşburnu marmelatını cam kavanozlara alıyoruz ve işlem böylece tamamlanmış oluyor.
Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl yapılır?
Kış aylarının vazgeçilmez doğal antibiyotiği olan kuşburnunun bir diğer yararlı ve farklı tarifi de kuşburnu çekirdeği yağıdır. Her türlü tüketilen ve birçok derde deva olan kuşburnu çekirdeği yağı nasıl yapılır? Kuşburnu çekirdeğinin yağının elde edilebilmesi için ilk önce çekirdekleri çıkartmak gerekiyor. Çıkarılan çekirdekler güneş altında iyice kurutulur ve ardından soğuk pres yönteminin yapılabilmesi için herhangi bir uygun makinde sıkma işlemi gerçekleştirilir. Daha sonra elde edilen yağla posa birbirinden ayırılır. Çıkan yağ bir kavanozda muhafaza edilir.