Bağışıklık sistemi nedir?

Bağışıklık sistemi nedir

Bağışıklık sistemi nedir?

Bağışıklık sistemi nedir? Bizi koruyan bakteri, virüs ve patojenlerin bağışıklık sistemi ile aynı mı? Hastalanmaktan güvende miyiz? Çeşitli bağışıklık sistemleri nelerdir? Nasıl güçlendirilir? İnsan vücudunda iki tür bağışıklık vardır. Biri, bakterilere, virüslere ve diğer bulaşıcı ajanlara karşı savaşmaya yardımcı olan doğuştan gelen bağışıklık sistemimizdir. Diğeri ise radyasyona, kimyasallara, pestisitlere, herbisitlere ve diğer yapay maddelere maruz kalma yoluyla kazanılabilen kazanılmış bağışıklıktır. Atalarımız, vücutları binlerce yıl boyunca doğal seçilim yoluyla istilacı organizmaları savuşturabildiğinden, bağışıklık kazanma konusunda hiçbir sorunu yoktu.

Ancak, modern yaşam tarzları bunu kargaşaya attı. Birçoğumuz çeşitli toksinlere, kimyasallara ve strese maruz kaldık. Bu, hiçbir yerde ortalama bir bireyin diyet planından daha belirgin değildir. Modern gıda ürünleri yoğun bir şekilde işlenir, yağ, şeker ve tuz oranı yüksektir ve düzenli olarak yenir. Tipik Amerikan diyeti, şeker ve yağ bakımından dünyadaki herhangi bir ülkeden daha yüksektir.

Bağışıklık sistemi düşüklüğü belirtileri

Bu vücut için son derece sağlıksız bir diyet planıdır. Bağışıklık sistemini zayıflatan şey budur. Sağlıklı ve güçlü bir bağışıklık sistemini sürdürmek için doğru beslenmek ve egzersiz yapmak önemlidir. Bunlar bağışıklık sisteminin inşasında ve onarılmasında en önemli unsurlardır. Hepimiz sağlıklı besinler tüketmeliyiz. Ancak sorun şu ki, ticari olarak temin edilebilen pek çok “güzellik” neredeyse tamamen boş karbonhidratlardan ve şekerlerden oluşuyor. Vücudunuz çevremizdeki serbest radikallerin ve toksinlerin zararlı etkilerine maruz kaldığında, bağırsak yolunun koruyucu hücreleri zayıflamaya başlar. Bu bağırsak koruyucu hücrelerin işlevi, besinleri emerek vücutta tutmak, düzgün çalışmalarını sağlamak ve diğer gerekli işlevleri yerine getirmektir. Peki Bağışıklık sistemi güçlendirici besinler Nelerdir?

Besin eksikliği varsa, bu hücrelerin işlevi büyük ölçüde azalır. Ve bu olduğunda, bağışıklığı güçlendiren bileşenler yetersiz kalır ve bağışıklık büyük ölçüde etkilenir. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin iki ana yolu vardır. Biri sağlıklı beslenme yoluyla, diğeri ise vitaminler, mineraller, şifalı bitkiler ve diğer bağışıklık sistemi güçlendiricilerle takviye yoluyla. Örneğin, vücut, Glukozamin ve kondroitin tüketimi yoluyla gücünü ve dayanıklılığını artırabilir.

Bağışıklık sistemi çökerse ne olur

Bugün piyasada bağışıklık sistemini güçlendiren birçok takviye var. Bazıları C Vitamini, Eritromisin, B12 Vitamini ve çinko içerir. Yukarıda belirtilen gıdalar ve takviyelerin yanı sıra, bağışıklık sistemi de çeşitli şifalı bitkilerle güçlendirilebilir. Kereviz, Tarçın, Zerdeçal ve Hint Ginsengi, bağışıklık sistemini güçlendiren bitki örnekleridir. Birçok doğal kanser tedavisi de bitkilerden elde edilir. Ginseng böyle bir bitkidir. Bağışıklık hakkında daha fazla bilgi edinmek söz konusu olduğunda, sağlık testleri ve teşhis için doktorunuzu düzenli olarak ziyaret etmek isteyeceksiniz. Bir hastalığa veya hastalığa yakalanma riski altında olup olmadığınızı veya sadece optimum sağlık durumunda yaşamıyor olup olmadığınızı belirleyebilecektir.

Bir bağışıklık sistemi sorununuz olduğundan şüpheleniyorsanız, hemen bir eylem planı oluşturmalısınız. Sağlığınızı büyük ölçüde artıracak, alabileceğiniz birçok doğal bağışıklık sistemi güçlendiricisi vardır. Yaşam tarzındaki küçük bir değişiklik, bağışıklık sisteminizi güçlendirmede uzun bir yol kat edebilir. Bağışıklık sistemi nedir? Bağışıklık sisteminiz, tüm vücudunuzu koruyan karmaşık ve sürekli değişen bir organizmadır. İstilacı virüsler, bakteriler, mantarlar ve parazitlerle savaşarak sizi sağlıklı tutar. Bağışıklık sisteminiz olmadan, hayatın günlük sorunlarının çoğu çok daha kötü olurdu.

Güçlü bağışıklık sistemi belirtileri

Burada bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürmenize nasıl yardımcı olabileceğine bakacağız. Bağışıklık sistemi, beyaz kan hücreleri olarak bilinen hücrelerden oluşur. Bu kan hücreleri, vücudunuza giren herhangi bir davetsiz misafirle savaşmak için çalışır. Bağışıklık sistemi zayıfladığında enfeksiyon, hastalık ve virüslerin vücudunuza girmesi ve ele geçirmesi kolaylaşır. Bu olduğunda, genellikle sistemik bir dengesizlik olarak adlandırılır.

Yaşlandıkça bağışıklık sistemlerimiz zayıflar ve sağlığımız bozulur. Bu nedenle bağışıklık sisteminin ne olduğunu ve yaşlandıkça onu nasıl koruyacağınızı düşünmeye başlamalısınız. Takviye almak, doğru beslenmek ve egzersiz yapmak bağışıklık sisteminizi geliştirmenin harika yollarıdır. Bunları düzenli olarak yaparsanız, kısa sürede faydalarını göreceksiniz ve çok daha iyi hissedeceksiniz.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık